Ruimte

Pauw snijwerkDit weekend creëerde ik ruimte. Letterlijk en figuurlijk. Hoe? Door dingen te maken. Zo heb ik overduidelijk het papier snijden ontdekt.  Of eigenlijk beschouw ik het meer als een andere vorm van tekenen. Ik sneed wat af dit weekend, zo ook een spelend kind voor op ons raam en een Pauw voor op een houten doosje voor een jarige tante! Dat uitsnijden is door het gepriegel een bijna meditatief karweitje. Doordat je je zo goed moet concentreren om geen snijfoutjes te maken, focus je al je aandacht automatisch op het lijnenspel en blijft de rest van het hoofd heerlijk leeg.

En ook door te “sporten” blijkt mijn hoofd rustiger te worden. Laatst werd ik door J. en R. aangemoedigd toch echt wat vaker op de fiets te springen. Gewoon elke dag een stukje. En wat blijkt, ze hadden helemaal gelijk. Mijn conditie gaat vooruit, ik kom een stuk verder en ook tijdens het fietsen ontstaat er ruimte in mijn gedachten. Fijn die nieuwe manieren om lucht  en ruimte te creëren!

kind

Advertenties

6 gedachtes over “Ruimte

  1. Prachtig zijn je knipsels! Maakt inderdaad je hoofd leeg omdat je nergens meer aan kunt denken. Ik maak zelf ook wel eens een knipseltje maar vind het erg lastig om geen snijfouten te maken;-)

  2. Lieve Grietje. Bof ik even dat ik die jarige tante ben die de prachtige pauw op het houten doosje heeft gekregen! Dank je wel 🙂

  3. Echt prachtig!
    Toevallig was ik hier de laatste tijd ook wat mee bezig. Nou ja, niet echt mee bezig, vooral in mijn hoofd. 🙂
    Op Pinterest heb ik al een bord voor mezelf aangemaakt met ideeën voor transparanten.

Leuk dat je wil reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s